Websiteteksten

In de eerste plaats moeten de zoekmachines jouw website weten te vinden. Daarom moet de website SEO-proof zijn. Dat is jargon voor 'zoekmachinevriendelijk'. Daarbij gaat het vooral om foutloze teksten, een logische indeling en goede zoekwoorden. Google en andere zoekmachines beoordelen websites die niet aan deze criteria voldoen als dubieus of onintertessant. Met andere woorden: zoekmachines laten matige websites links liggen.

Gevonden worden is één, maar hoe hou je de aandacht van de websitebezoeker vast? Canadese onderzoekers stelden vast dat we binnen 0.05 seconden beoordelen of een website de moeite van het verder bekijken waard is. Dat is verdomd weinig tijd om de websitebezoeker te verleiden. Factoren als visuele aantrekkelijkheid, structuur en professionele uitstraling spelen daarbij een doorslaggevende rol, evenals toegankelijke, begrijpelijke teksten.

Ik help je graag aan teksten die aanspreken en overtuigen. Bestaande teksten optimaliseren kan natuurlijk ook. In elk geval leidt dit tot betere vindbaarheid, meer respons, aanvragen, omzet, winst...

Leffers Teksten is aangesloten bij Tekstnet, de beroepsvereniging van tekstschrijvers