Redactie


Heb je flink zitten zwoegen op de tekst, blijken er toch fouten in te zitten. Verdorie! Zonde!

'Als de lezer het maar begrijpt', lijken veel ondernemers te denken, als je de taal-, schrijf- en stijlfouten op veel websites en in andere bedrijfsuitingen ziet. Ze slaan echter de plank mis. Matige teksten hebben een negatief effect op de reputatie en geloofwaardigheid van auteurs en bedrijven. Dat is onder meer aangetoond door Tilburg University.

Taalkundig zwakkere websites boeten ook in op vindbaarheid. Zoekmachines als Google laten zulke sites links liggen, omdat ze matige of onlogische webteksten automatisch als dubieus of minder interessant bestempelen.

Investeren in tekstkwaliteit loont dus de moeite!
Ik zorg er met plezier voor dat jouw document of website taaltechnisch in orde is en prettig 'leest'. Dat kan op verschillende manieren, zoals correctie, redigeren van bestaande teksten of het laten schrijven van nieuwe teksten.

Bij corrigeren gaat het om het verbeteren van de grammatica en zinsbouw. In het geval van redigeren pas ik de de tekst aan, wat indeling, stijl en duidelijkheid betreft. Het blijft jouw tekst of verhaal, maar dan '2.0'. De derde optie is het door mij laten schrijven van jouw tekst(en). In dat geval zorg ik (op basis van jouw input) voor teksten waarmee je beslist voor de dag kunt komen en die hun effect niet zullen missen.  

Leffers Teksten is aangesloten bij