#De kracht van het interview

Ik interview regelmatig medewerkers van bedrijven en organisaties. Ik vind het leuk om een mooi gesprek in een aansprekend artikel te verpakken. Het is een geschikte manier om ervaringen van collega’s te delen, maar ook nuttig om de buitenwereld kennis te laten maken met je bedrijf. Waarom interviews nuttig zijn?


Inspiratie

Interviews zijn leuk en inspirerend om te lezen. Mensen zijn van nature nieuwsgierig en houden van persoonlijke verhalen. Interviews worden beter gelezen dan ‘droge’ informatie.


Waardering
Een interview zet de medewerker in de spotlights. Hij voelt zich gewaardeerd. Dat is motiverend en inspirerend.


Professioneel

Een vakkundig interview met goede foto draagt bij aan de professionele uitstraling van je bedrijf.


Smoelenboek
Een verzameling interviews heeft een smoelenboek-functie. Collega’s komen te weten wie-wie-is. Dat is handig voor intern gebruik in een grote organisatie. Bij kleinere bedrijven zijn het vooral de klanten die willen weten met wie ze te maken hebben.


Leerzaam

Interviews zijn vaak leerzaam en inspirerend voor collega’s. Men weet elkaar gemakkelijker te vinden en het bevordert het onderlinge gesprek.


Iets voor jouw bedrijf?

Interesse in interviews met je medewerkers? Ik ga graag voor je aan de slag. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.


Leffers Teksten is aangesloten bij Tekstnet, de beroepsvereniging van tekstschrijvers