Geloofwaardigheid en professionaliteit

We appen, mailen en posten er flink op los. Door deze (snelle) vormen van communicatie vervaagt het verschil tussen spreek- en schrijftaal. Op zichzelf niet zo'n probleem, ware het niet dat het tot meer taalfouten leidt op websites en anderssoortige teksten van instanties en bedrijven. Voor velen een bron van ergernis, maar wat kwalijker is: het tast de geloofwaardigheid van de auteur of organisatie aan, weten we door onderzoek.

Je voorkomt dit door jouw teksten door een professionele tekstschrijver te laten controleren. Zo weet je zeker dat jouw document of website taaltechnisch in orde is. Je voorkomt imagoschade en het levert bovendien meer lezers, bezoekers en conversie op.


Correctie, redigeren of herschrijven

Met een tekstcorrectie verbeter ik spelfouten, pak ik grammaticale uitglijders aan en bemoei ik me met de interpunctie. Het eindresultaat: een correcte tekst.

Redigeren gaat een stapje verder. Ik controleer en herstel taalfouten, maar neem ook de stijl en opbouw onder handen. Zo zorg ik ervoor dat jouw tekst prettig leest en klaar is voor publicatie.

De derde optie is het laten (her)schrijven van teksten. Jouw informatie wordt in dat geval begrijpelijk, correct en aantrekkelijk geformuleerd. 'Dit is precies hoe ik het bedoel', krijg ik daarna vaak als feedback van de klant.


Overleg, altijd goed!

Ik wil dat je tevreden bent en werk (dus) op basis van goed overleg en duidelijke afspraken. Voor ik met jouw tekst aan de slag ga, bestudeer ik die grondig. Daarna adviseer ik je vrijblijvend over de mogelijkheden tot verbetering. De kosten (correctie, redigeren of herschrijven) hangen af van de kwaliteit en omvang van het door jou aangeleverde tekstmateriaal. Dit bespreek ik graag met je, maar je ontvangt ook een gespecificeerde offerte.


Nog vragen?

Een belletje is snel gepleegd...  
leffers teksten is aangesloten bij tekstnet, beroepsvereniging voor tekstschrijvers